Vering

De hedendaagse motorfiets vering, schokbreker en voorvork, zijn prachtige staaltjes van techniek. Zij maken het mogelijk dat er steeds sneller en veiliger kan worden gecrosst. Echter door de duizenden verschillende afstelcombinaties is het moeilijk de juiste combinatie voor jezelf te vinden. Deze afstelcombinatie is persoonlijk omdat deze o.a. afhankelijk is van het gewicht van de rijder, de rijstijl, type motorfiets en terreinomstandigheden.
Om op dit gebied overzicht te houden is zeer veel ervaring en know-how nodig.

Enerzijds ben ik geboren en getogen in de motorzaak van mijn vader Jo van Dijk. Mijn vader was zelf een verdienstelijk crosser, later monteur van Nederlands beste motorcrossers zoals Frans Sigmans, Gert-Jan van Doorn en Peter Herlings. De crosstechniek zit bij mij dus al in de genen.  Na mijn opleiding als motorfietstechnicus ben ik bij vader in dienst gegaan. Hij heeft mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Vervolgens ben ik een vijftal jaar werkzaam geweest bij HZ motors in Weert als technisch medewerker. Op dit moment ben ik al weer geruime tijd werkzaam bij Splash Design in Veghel. Zelf ben ik in mijn vrije tijd altijd met motoren en vering bezig. Dit heeft mij een enorme schat aan know how gebracht.

Anderzijds heeft mijn lange cross- en enduro carrière gecombineerd met het veelvuldig testwerk van nagenoeg alle mogelijke motoren overal ter wereld, er voor gezorgd dat ik veel rij ervaring heb opgedaan.

Hierdoor ben ik in staat om jou motorfiets optimaal op jou persoonlijke wensen en rijstijl af te stemmen.

 

Het logo voor op de vering:

 

Dit afstellen van de vering houdt in :

  • Het aanpassen van de clicker settings
  • Het juist afstellen van rijhoogte en vrije doorhang

En indien nodig :

  • Soort olie en olieniveau aanpassen
  • Combinatie en volgorde van de shims aanpassen
  • Juiste veren monteren

Maar er is nog meer mogelijk: U kunt een afspraak maken bij een crossbaan waar ik zal kijken of de vering perfect werkt (en ingesteld is) terwijl u aan het rijden bent.
Ook kunt u bij mij terecht voor de volledige revisie en onderhoud van de vering.

Neem vrijblijvend contact op met mij.

 

Tim Gajser Europees Kampioen 85cc met TVD Racing Suspension!