Foto header: Links Tim Gajser, wereld kampioen 85cc met TVD Suspension

De hedendaagse motorfiets vering, schokbreker en voorvork, zijn prachtige staaltjes van techniek. Zij maken het mogelijk dat er steeds sneller en veiliger kan worden gecrosst. Echter door de duizenden verschillende afstelcombinaties is het moeilijk de juiste combinatie voor jezelf te vinden. Deze afstelcombinatie is persoonlijk omdat deze o.a. afhankelijk is van het gewicht van de rijder, de rijstijl, type motorfiets en terreinomstandigheden.
Om op dit gebied overzicht te houden is zeer veel ervaring en know-how nodig.

Het afstellen van jouw motorfiets

Enerzijds ben ik geboren en getogen in de motorzaak van mijn vader Jo van Dijk. Mijn vader was zelf een verdienstelijk crosser, later monteur van Nederlands beste motorcrossers zoals Frans Sigmans, Gert-Jan van Doorn en Peter Herlings. De crosstechniek zit bij mij dus al in de genen.  Na mijn opleiding als motorfietstechnicus ben ik bij vader in dienst gegaan. Hij heeft mij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Vervolgens ben ik een vijftal jaar werkzaam geweest bij HZ motors in Weert als technisch medewerker. Op dit moment ben ik deels werkzaam bij splash design in veghel en deels werk ik van uit huis in de vering en omdat ik voorheen in mijn vrije tijd veel met vering bezig ben geweest heeft mij dit een schat aan know how gebracht.

Anderzijds heeft mijn lange cross- en enduro carrière gecombineerd met het veelvuldig testwerk van nagenoeg alle mogelijke motoren overal ter wereld, er voor gezorgd dat ik veel rij ervaring heb opgedaan.

Hierdoor ben ik in staat om jou motorfiets optimaal op jou persoonlijke wensen en rijstijl af te stemmen.

Het logo voor op de vering:

Dit afstellen van de vering houdt in :

  • Het aanpassen van de clicker settings
  • Het juist afstellen van rijhoogte en vrije doorhang

En indien nodig :

  • Soort olie en olieniveau aanpassen
  • Combinatie en volgorde van de shims aanpassen
  • Juiste veren monteren